Virusskydd

Använd följande Online Scanners för att se om din webbsida har drabbats av något virus eller om din sajt har blivit kategoriserad som malicious och uppskatta hur mycket skada som har skett:

  • URLVoid: Detta är en av de bästa scanners som finns på nätet. Den testar din webbsidas rykte hos 18 domain reputation databases inkluderande Amada, Google, WOT och många andra. Detta borde vara ditt första steg och du borde omedelbart scanna din webbsida med detta verktyg om du misstänker att din sajt eller blogg har blivit angripen.
  • VirusTotal: Virus Total är en annan Virus Scanner ganska lik ULRVoid. Denna scanner har dock mindre antal av URL reputation Database som den scannar av - 6 jämfört med URLvoid’s 18 databaser. Dess Virus Scanner har dock fler antal av antivirus än URLVoid. Det har omkring 40 antivirus jämfört med URLvoid’s 16 antivirus.
  • Google Safe Browsing: Detta är Google’s egna verkyg som möjliggör för dig att testa om Google har funnit något misstänkt innehåll på en specifik webbsida under de senaste 90 dagarna. Du kan enkelt söka på:  http://www.google.com/safebrowsing/diagnostic?site=<Din webbsidas URL och finna din webbsidas status.
  • PhishTank: PhishTank är en gratis community sajt där vem som helst kan skicka in, verifiera, spåra och dela phishing data. Du kan även kolla deras databas för att se om din sajt har blivit inskickad av någon som en misstänkt sajt.
  • AVG Online Web Page Scanner: Du kan också scanna din webbsajt genom AVG’s stora virus och malware databas för att se om din webbsajt verkligen innehåller malware eller virus.
  • Amada Abuse Malware Database: Du kan söka om din webbsida har blivit rapporterad som malware i Amada’s large Malware Database. Du kan söka för ett adomännamn, IP adress eller MD5 hash i deras databas.
  • Online Link Scan: Detta är en All in one link scanner där du kan scanna ditt URL hos olika malware databaser som Phistank, AVG, SiteTruth, Google Safe Browsing och se resultaten samlat på en sida.

Datorsäkerhet för nybörjare!

Datorsäkerhet för nybörjare är en e-bok skriven av Tommy k Johansson. Den riktar sig mot hemanvändare som vill lära sig mer om säkerhet på Internet, virusskydd, hur man undviker spionprogram och alla andra faror som finns på Internet!

 

Avancerade URL Scanners:

Även om du har scannat din webbsida eller URL genom de ovan nämnda verktygen och det visar att din webbsida är säker, kan du inte vara helt säker. Din webbsida kan fortfarande innehålla malicious material. Problemet är att de ovan nämnda malware databaserna och scanners inkluderar endast en sajt i deras databaser när deras bot besöker sajten och finner malware. Eller kanske när någon rapporterar in din sajt som misstänkt. Följande verktyg hjälper dig genast att hitta någon olovlig kod eller oönskat material i din webbsidas kod och funktionalitet.

  • Unmask Parasite: Unmask Parasite är en sajt som hjälper dig att enkelt upptäcka gömt material som iframes och Javascripts. Ange bara ditt URL i boxen och klicka check. Webbsajten visar om din sajt är ren eller innehåller gömd malware. Den visar dig också en lista på externa länkar som utgår från din sida.
  • Anubis: När du anger ett misstänkt URL i detta verktyg, får du en rapport som visar alla aktiviteter som Internet Explorer processar när sidans URL besöks. Detta är ett bra verkyg för att kolla vilka processer som initieras när din webbsida öppnas i en webbläsare. Du kan finna om din webbsida genomför och initierar några onödiga och olovliga uppgifter och vad som orsakar detta att hända. Användande av Anubis resulterar i genererande av en rapportfil som innehåller tillräcklig information för att ge en mänsklig användare en väldigt god uppfattning om syfte och händelser i det analyserade datat. Den genererade rapporten inkluderar detaljerad data om modifikationer gjorda i Windows registry eller i filsystem, om interaktioner med Windows Service Manager eller andra processer och naturligtvis loggar den all genererad nätverkstrafik.

Best SEO Company Bangalore that ranks your website high up in Search results.